Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo letos očekává 300.000 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Německé úřady letos očekávají, že do země přijde nejvíce 300.000 migrantů, což je necelá třetina loňského počtu. Uvedl to šéf spolkového úřadu pro migraci v dnešním vydání deníku Bild.

 Loni podle něho přišel do země méně než milion běženců a ekonomických uprchlíků. Německá média přitom obvykle udávají počet 1,1 milionu.

"Letos se připravujeme na 250.000 až 300.000 uprchlíků," řekl ředitel úřadu Frank-Juergen Wiese, podle něhož nehrozí překročení horní hranice tohoto rozmezí. Pokud by přeci jen přišlo více uprchlíků a migrantů, dostane se úřad pod tlak, připustil Wiese.

Němečtí politici včetně kancléřky Angely Merkelové čelí od veřejnosti tlaku na omezení počtu migrantů v zemi, která je nejčastějším cílem imigrantů směřujících do Evropy zejména přes Středozemí či Balkán.

Weise přiznal, že začlenění nově příchozích do pracovního trhu bude velmi drahé a časově náročné. Celých 70 procent imigrantů, kteří v posledních letech přišli do země, je podle něho schopno práce a bude pobírat sociální dávky během doby, co si bude hledat zaměstnání.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy