Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Let hrůzy: Boeingu při letu explodoval motor

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: britishairways.com

Orlando - Cesta z New Orleans do Orlanda se pro pasažéry i posádku proměnila ve chvíle strachu, když během letu vybuchl jeden z motorů. Duchapřítomní piloti stočili letadlo k nejbližšímu letišti v Pensacole, kde s poškozeným strojem nouzově přistáli.

Žena, která byla v letadle se svou rodinou přímo nad křídlem u poškozeného motoru, popsala leteckou nehodu pro portál Koco takto: "Ozvala se ohromná exploze. Z motoru se chvíli kouřilo a pak nic. Viděla jsem zbytky motoru, jak vlají ve větru."

Pilot s poškozeným strojem začal okamžitě klesat směrem k nejbližšímu letišti, celé letadlo se třáslo, při sestupu se uvolnily dýchací masky. "Někteří lidé začali křičet a plakat," popsala žena.

Jakmile se letadlo stabilizovalo, jeden z pilotů přišel pasažéry uklidnit a sdělil jim, že přišli o jeden motor. Podle Federálního úřadu pro letectví se jednalo o Boeing 737, který má na každém křídle jeden motor.

Letadlo bezpečně doletělo až na letiště v Pensacole, 99 cestujících a členové posádky vyvázli bez zranění. "Posádka jednala profesionálně. Byli úžasní. Jsme naživu jen díky pilotovi," komentovala pro Koco svědkyně.

Podle vyjádření společnosti Southwest airlines se jednalo o kritickou závadu na motoru. Celá nehoda bude vyšetřena Národní komisí pro bezpečný transport.

Témata:  letectví a letadla Boeing 737-400

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy