Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník se chtěl odpálit v Indonésii v kostele, bomba selhala

Indonésie
Indonésie
Foto: INT

Jakarta - Odpálit nálož v kostele plném lidí, kteří přišli na nedělní mši, se dnes na západě Indonésie neúspěšně pokusil zřejmě sebevražedný atentátník.

Informovala o tom agentura AP s odvoláním na policii. Ta uvedla, že útočník stačil zranit kněze sekerou, pak ho ale přítomní lidé zadrželi.

Policejní mluvčí generálmajor Rafli Amar popsal, že osmnáctiletý mladík v jednu chvíli vyskočil z lavice a rozběhl se směrem k oltáři, odkud vedl kněz bohoslužbu.

Nálož, kterou měl útočník v batohu, ale nevybuchla. Muž pak běžel dál s hořícím ruksakem, z něhož vytáhl sekeru a napadl duchovního, kterého lehce zranil na levé ruce.

Motiv útoku v římskokatolickém kostele svatého Josefa v Medanu, metropoli provincie Severní Sumatra, zatím není jasný. Mladík řekl, že "není sám", sdělil bez bližších podrobností policejní mluvčí.

Témata:  terorismus Indonésie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy