Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba na Ukrajině neustává, armáda hlásí dva mrtvé

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev - Na východě Ukrajiny pokračují přestřelky mezi vládními silami a proruskými separatisty. Armádní mluvčí Andrij Lysenko oznámil, že během uplynulých 24 hodin přišli o život další dva vojáci.

Lysenko podle listu Ukrajinska pravda rovněž uvedl, že o jednoho bojovníka přišli i vzbouřenci, další čtyři byli zraněni. Kromě toho tvrdil, že "během noci bylo na území Ruské federace převezeno v mrazácích 18 těl zabitých (osob)".

Ukrajina obviňuje Rusko, že separatisty podporuje nejen materiálně, ale i vojensky. Moskva popírá, že jsou v oblasti Donbasu přítomni ruští vojáci a zbraně ruské armády.

Lysenko dnes také znovu obvinil proruské rebely z porušování příměří, které bylo uzavřeno loni v únoru. Podle něj střílejí i z těžkých zbraní, které by měly být dávno staženy z dosahu dělící linie. Totéž ale vyčítají povstalci ukrajinským ozbrojeným silám.

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy