Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

16letá islamistka útočila v Německu, pobodala policistu

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Berlín - Teprve 16letá dívka z Hannoveru čelí obvinění z pokusu o vraždu policisty. Podle prokuratury chtěla svůj čin spáchat ve jménu Islámského státu.

Safia S. byla už od raného věku pod vlivem německých salafistů, kteří požadují dodržování práva šaría. Jako devítiletá se objevila v propagačním videu radikálního muslimského duchovního Pierra Vogela, kde se spolu s ním modlila.

Dívka se dopustila činu pokusu o vraždu letos v únoru. Na hannoverském hlavním nádraží přistoupila k jednomu z policistů, kteří na místě hlídkovali, a pobodala ho nožem. Muž (34) utrpěl vážná zranění a byl v ohrožení života, lékařům se ho ale podařilo zachránit. Útočnici přemohl další policista.

Podle zdrojů Spiegel Online Safia S. o připravovaném činu předem informovala několik svých přátel. "Překvapím nevěřící, pokud rozumíš, co tím myslím," napsala své britské kamarádce.

Krátce před svým činem odcestovala Safia S. do Turecka. Podle prokuratury se chtěla připojit k IS v Sýrii. Když byla zadržena, její matka ji odvezla zpět do Německa.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy