Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Materiály z e-mailové aféry Clintonové dostanou média. FBI je předá novinářům

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

Washington - Dokumenty z vyšetřování demokratické kandidátky na prezidentku Hillary Clintonové dostanou k dispozici média. Uvedl to dnes americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který materiály novinářům předá.

Vyšetřovatelé zveřejní dokumenty k aféře Clintonové s využíváním soukromé e-mailové adresy při vykonávání funkce ministryně zahraničí. Agentura Reuters uvádí, že by se materiály mohly dočkat zveřejnění už ve středu. Mezi dokumenty by měl být i záznam rozhovoru vyšetřovatelů s Clintonovou.

Toto rozhodnutí o zveřejnění záznamů z vyšetřování uvítala překvapivě i kampaň Clintonové. Podle spolupracovníků kandidátky na prezidentku je takový vývoj vhodnější než dosavadní úniky z vyšetřovacích spisů, které vždy ukazovaly pouze na část případu.

Skandál s e-maily se táhne od jara 2015. Tehdy vyšlo najevo, že Clintonová jako šéfka americké diplomacie v letech 2009 až 2013 komunikovala přes soukromou schránku elektronické pošty.

Témata:  Hillary Clintonová FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.