Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva zástupci marockých vládních islamistů byli zadrženi kvůli nemanželskému sexu

islám
islám
Foto: Pixabay

Rabat – Dva čelní představitelé marockých vládních islamistů byli nedávno zadrženi za cizoložství. V Maroku je nemanželský sex nezákonný a hrozí za něj vězení, navíc je proti islámu.

Postarší muž a žena se činu dopustili v autě u pláže kousek od metropole Rabatu. Provinilci zastávali místopředsednické funkce v nábožensko-ideologickém křídle vládní umírněné islamistické Strany spravedlnosti a rozvoje (PJD). Po aféře je z hnutí vyloučili.

Zadržená 62letá žena je vdova a matka šesti dětí. Její 63letý milenec je ženatý otec sedmi dětí a také doktor islámských studií.

Na serveru YouTube koluje přednáška, v níž žena varuje studenty, aby nepodléhali neřestem, a tvrdí, že (některé) pohledy a úsměvy žen adresované mužům je možné považovat za "smilstvo".

V zemi se blíží parlamentní volby. Aféra, kterou žije internet, však poškozuje vládní islamisty. Lidé blízcí PJD proto naznačili, že může jít o spiknutí.

Témata:  Maroko Islám

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy