Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř byl poslán zpět do nejstřeženější jihoafrické věznice

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Radovan Krejčíř byl opět poslán do přisně střežené věznice v jihoafrickém Kokstadu. Už si ale našel nového právníka, který mu má zajistit pobyt v mírnější káznici.

Krejčíř chce do káznice v Johannesburgu nebo zpět do věznice Zonderwater u Pretorie, kde byl doposud. Informoval o tom dnes jihoafrický zpravodajský server IOL.

Krejčíř byl do Kokstadu přemístěn již jednou, v prosinci 2015, což mu podle vlastních slov ztížilo kontakt s právníky. Do přísně střežené věznice se dostal poté, co policie získala zprávy, že se chystá uprchnout z káznice s volnějším režimem.

V Jihoafrické republice, kde je podnikatel spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika věznice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy