Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drastický útok z uprchlické ubytovně: Migrant chtěl upálit svoji ženu

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Rüdesheim (Německo) – Hodně zvláštní útok hlásí ubytovna pro uprchlíky v německém městě Rüdesheim nad Rýnem ve spolkové zemi Hesensko. Ve čtvrtek tam zemřel muž, který se předtím pokusil zapálit svou ženu.

Uprchlík, jehož původ média neuvádí, zemřel při tom, když se snažil zapálit svou manželku. Žena si ze šarvátky odnesla těžká zranění, část ubytovny skončila v plamenech.

Žena, která byla podle serveru The Local předtím oddělena od svého manžela, musela být podle policejní zprávy do nemocnice transportována vrtulníkem. Kromě ní byli zraněni další dva lidé. V ubytovně žilo celkem 14 migrantů.

Německo přijalo v loňském roce více než milion žadatelů o azyl, tento rok očekává příjezd dalších asi 300 tisíc lidí.

Masový příliv běženců do Německa vyvolává napětí mezi některými obyvateli ubytoven sportovních hal a kasáren, kde lidé často žijí ve velmi stísněných podmínkách. To spolu s konflikty mezi jednotlivými skupinami migrantů často vyvolává násilné střety.

V červnu byli dva muži byli obviněni, že způsobili masivní požár ve velkém domě pro uprchlíky v Düsseldorfu poté, co během muslimského svatého měsíce Ramadánu vypukl boj o jídlo.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy