Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozhodčí ve fotbale nejsou třeba, rozhodovat bude Alláh, rozhodl IS

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Bagdád - Zní to jako vtip, ale opravdu tomu tak je. Islámský stát v jedné ze svých syrských provincií převrátil fotbal naruby. Rozhodčí jednoduše postavili mimo hru, protože se řídí pravidly FIFA a to je v rozporu s Alláhovými příkazy.

Velitelé IS si sepsali vlastní seznam pravidel. A proč vlastně teroristům rozhodčí ve fotbale vadí? „Nerozhodují na základě toho, co zjevil Alláh, a porušují tak Alláhovu vůli a posvátnou knihu Sunna," citoval britský list The Independent na svém webu zdroje organizace.

Na základě čeho se tedy budou nedovolené zákroky posuzovat? Tohle už je také vymyšlené. Právo šaría totiž uznává odvetný systém, tedy "oko za oko a zub za zub". Jinými slovy, pokud jeden hráč druhému způsobí zlomeninu, sám může být ke odsouzen ke stejnému trestu.

Celý tenhle nesmysl si vymyslely soudy představitelů IS, které se striktně řídí právem šaría. V Sýrii totiž zanedlouho začne fotbalová liga, kterou Islámský stát zrovna nepodporuje.

Témata:  Islámský stát fotbal

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy