Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U nás je to normální. Taky se mi to stalo, hájí muslimský migrant znásilnilnění chlapce (10)

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Sydney – Násilí a sexuální obtěžování mezi migranty netrápí jen evropské úřady. Z Austrálie teď přišla zpráva, že muslimský uprchlík (20) znásilnil chlapce (10). U soudu pachatel vsadil na velmi netradiční strategii obhajoby.

Dvacetiletý migrant z Barmy v domě v Sydney znásilnil chlapce, také uprchlíka z Barmy. Za svůj čin teď podle listu Daily Telegraph stanul před soudem. Svou vinu nepopírá, právě naopak. Ke všemi se přiznal. Tvrdí totiž, že „nešlo o zločin, protože v jeho vlasti je to přijatelné".

Mufiz Rahaman, který patří k  muslimskému kmenu Rohingyů – stejně jako jeho oběť, vysvětloval, že si nemyslel, že sexuální napadení dítěte je špatné, protože v jeho vlasti je „kulturně přijatelné", píše server Daily Mail.

Uprchlík, který chlapce znásilnil, žil se skupinou migrantů, včetně otce znásilněného, v opuštěné budově na západním přesměstí Sydney. Podle materiálů, které byly soudu předloženy, se vplížil do ložnice, kde chlapec spal, a stáhl mu spodní prádlo. Zatímco otec připravoval oběd, Rahaman chlapce znásilnil.

Když se pak otec vrátil, všiml si, že jsou dveře zavřené, a slyšel, že Rahaman chlapci nabídl peníze. „Můj otec by mě zbil," měl mu odpovědět chlapec. Když otec vrazil do pokoje, našel Rahamana se staženými kalhotami, jak leží na jeho synovi, který byl otočen čelem k posteli. „Co děláš tomu chlapci, jsi dospělý," řekl mu otec napadeného.

Uprchlík nejprve čin popřel, chlapec ale otci přiznal, že byl znásilněn. Rahaman, který do Austrálie přijel v roce 2012, byl zatčen o dva dny úpozději, když jiný rodinný příslušník vše oznámil na policii.

Po zatčení podstoupil test DNA, který prokázal, že sperma nalezené na chlapci, bylo jeho. U soudu pak na svou obhajobu také tvrdil, že i on byl doma v dětství sexuálně zneužíván.

Soudce poukázal na to, že si násilník neuvědomuje, jaké psychické i fyzické škody chlapci způsobil. Dodal, že kvůli tomu, že Rahaman tvrdil, že je to v jeho vlasti normální, nepřijal zodpovědnost za své činy a prokázal „nedostatek morálky".

„Je potřeba z něj udělat exemplární případ... The trestný čin byl pachatelem vyobrazen jako kulturně přijatelné chování," řekl soudce. Muž si má odsedět pět let, v březnu 2018 bude mít nárok na podmínečné propuštění. Soudce však poznamenal, že hrozí střední až vysoké riziko opětovného páchání trestné činnosti.

Témata:  uprchlíci znásilnění Austrálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy