Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V troskách po zemětřesení v Itálii našli živého psa

Zemětřesení v Itálii
Zemětřesení v Itálii
Foto: Reprofoto YouTube

Řím - Zemětřesení připravilo na konci srpna manžele ze střední Perugie téměř o všechno. Po 9 dnech přišli z k troskám a nevěřili vlastním očím. Záchranáři vyprostili ze sutin jejich psa Romea. Živého a zdravého.

Hasiči stále prohledávají trosky v oblastech, které zasáhlo minulý týden ničivé zemětřesení. Majitelé jednoho ze zničených domů se vrátili na místo zkázy, aby zachránili alespoň nějaké věci ze zborceného domu.

V hromadě trosek zaslechli zvuky připomínající přidušený štěkot psa. Stalo se devět dní po ničivé katastrofě, upozorňuje agentura AP. A skutečně se hasičům po chvíli podařilo zlatého retrívra dostat ze sutin ven.

Pes vypadal nejprve zmateně. Po chvíli však udělal první kroky, zavrtěl ocasem a začal očichávat okolí.

Zemětřesení ve střední Itálii si vyžádalo téměř 300 obětí na životech a stovky zraněných. Další tisíce lidí přišly o střechu nad hlavou.

Témata:  zemětřesení v Itálii psi

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy