Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turečtí vojáci podnikli další vpád do severní Sýrie

Turecká armáda (Turkish Army)
Turecká armáda (Turkish Army)
Foto: tsk.tr

Damašek - Ankara pokračuje ve vojenské operaci na severu Sýrie, dnes do oblasti kolem syrské obce Ar-Raj vpadly další oddíly turecké armády.

Turecké tanky pronikly na syrské území z jižní provincie Kilis v oblasti turecké pohraniční vesnice Çobanbey, která leží jen několik stovek metrů od syrské obce Ar-Raj. Ta se v uplynulých letech stala opakovaným dějištěm bojů mezi IS a syrskými protivládními jednotkami.

Asi 40 kilometrů východně leží syrské město Džarábulus, které na konci srpna s pomocí Ankary dobyly syrské opoziční síly. Turecká agentura Dogan informovala o palbě tureckých houfnic na pozice IS.

Tureckem podporované opoziční oddíly, které jsou součástí Syrské svobodné armády (FSA), dnes ohlásily, že převzaly kontrolu nad další obcí u hranic s Tureckem.

Prezident Recep Tayyip Erdogan v pondělí prohlásil, že Ankara je odhodlána podniknout veškeré kroky, ať již uvnitř země či mimo ni, aby ochránila turecké občany.

Témata:  Turecká armáda Sýrie Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy