Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál v Indii: Exministr pro práva žen je podezřelý ze znásilnění

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí - Sandíp Kumár (36), bývalý regionální ministr pro práva žen a dětí v Indii, byl zatčen. Policie ho podezřívá ze znásilnění. Skandál propukl po zveřejnění videa.

"Byl zatčen na základě obvinění, které vznesla jedna z žen na videu. Obviňuje Kumára, že ji znásilnil," řekl AFP komisař Vikramdžit Singh.

Dotyčná je vdaná. Obviňuje nyní již exministra, že ji nejprve omámil sedativy, které ji vhodil do sklenice, a pak ji napadl. Druhá žena na videu ještě nebyla identifikována. Policie po ní pátrá jako po svědkyni.

Devítiminutová nahrávka byla zaslána do televize ve středu večer a stanice z ní odvysílala jen některé záběry; ministr je na nich jen ve spodním prádle a líbá jednu z žen. Podle tisku video zachycuje i sexuální styk.

Vzápětí předseda vlády, spravující hlavní město, Kumára sesadil. Později byl exministr vyloučen ze strany. Kumár, který je ženatý a má dítě, vše popírá. Tvrdí, že se stal obětí spiknutí a že video je podvrh, který ho má zničit.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v hlavním městě zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů.

Témata:  Indie znásilnění

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy