Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea odpálila další tři balistické rakety

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Pchjongjang - Severní Korea dnes odpálila tři balistické rakety u svého východního pobřeží. Uvedla to jihokorejská armáda s tím, že spadly do Japonského moře.

Agentura Reuters připomněla, že jen krátce před tím jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje při setkání se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem na summitu skupiny G20 v Číně kritizovala KLDR za její raketové zkoušky.

Podle jihokorejské armády vypálila Severní Korea tři rakety směrem k Japonskému moře, kam všechny spadly. Více podrobností armádní zdroj neuvedl.

KLDR k nelibosti Soulu, Tokia či Washingtonu uskutečnila v posledních měsících několik raketových zkoušek a v lednu podnikla také jaderný test.

Spojené státy se v reakci na to dohodly s Jižní Koreou, že v jižní části Korejského poloostrova rozmístí jako protiváhu vyspělý americký protiraketový štít THAAD. Pchjongjang tento krok kritizoval a pohrozil odvetou.

Témata:  Severní Korea severokorejské zbraně

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy