Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská policie zadržela vysoce postavené manažery společnosti Renova

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Ruská policie zadržela dva vysoce postavené manažery společnosti Renova Group, kterou kontroluje ruský miliardář a stoupenec Kremlu Viktor Vekselberg.

Oznámil to dnes v Moskvě mluvčí ruských vyšetřovatelů Vladimir Markin. Jevgenij Olchovik a Boris Vajnzicher jsou podezřelí z rozsáhlého úplatkářství.

Olchovik je spolumajitelem a výkonným ředitelem holdingu Renova a Vajnzicher šéfem jeho dceřiné firmy T Pljus. Podle Markina jsou podezřelí, že na úplatcích rozdali částku nejméně 177 milionů rublů (66 milionů Kč), která skončila v kapsách úředníků autonomní republiky Komi ležící na severozápadě Ruska. Olchovik a Vajnzicher jsou ve vazbě, po dalších osobách zapletených do korupčního skandálu policie podle Markina pátrá.

Jedním ze stíhaných podnikatelů je i Michail Slobodin, ředitel společnosti Vimpelkom, která je třetím největším mobilním operátorem v Rusku. Slobodin se podle médií nachází v Londýně. Bude-li vina podezřelých prokázána, hrozí jim až 15 let vězení.

Témata:  Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy