Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britové brutálně útočí na Poláky, ministryně dohlédne na vyšetřování

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto internet

Londýn - Britskou politickou scénou otřásl nedávný útok na dvojici Poláků ve městě Harlow. Ministryně vnitra Amber Ruddová přislíbila polským představitelům, že pozorně dohlédne na vyšetřování.

Polská delegace v čele s ministrem zahraničí Witoldem Waszczykowským přiletěla do britské metropole v pondělí. "Připomněli jsme zástupcům Spojeného království, že Poláci se do britské společnosti dobře začlenili, tvrdě pracují, platí daně a zaslouží si ochranu a péči," řekl novinářům Waszczykowski.

Schůzka, které se zúčastnil také šéf britské diplomacie Boris Johnson, trvala podle polského šéfdiplomata přes hodinu. "Hovořili jsme o tom, jak se dostat z této situace, jak můžeme pomoci a co můžeme očekávat od britských úřadů - jak mohou zajistit bezpečnost Poláků," dodal Waszczykowski.

Varšava cestou do Londýna reagovala na incident z britského města Harlow, kde minulý měsíc dav mládeže přepadl dvojici Poláků. Jeden z nich - čtyřicetiletý Arkadiusz Jozwik - na následky zranění zemřel. Minulou neděli byli v Harlow napadeni další dva Poláci, a to jen několik hodin poté, co se stovky lidí zúčastnily pochodu solidarity s obětí předchozího útoku.

Témata:  Velká Británie Polsko xenofobie

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy