Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie objevila u katedrály Notre-Dame auto s plynovými lahvemi

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Poplach způsobilo v neděli ráno auto s několika plnými plynovými lahvemi, které bylo zaparkované u katedrály Notre-Dame v Paříži.

Podle týdeníku Le Point patřilo muži, jehož dceru (19) vedou v záznamech francouzské bezpečnostní složky. Majitel vozu vyšetřovatelům sdělil, že jeho dcera je radikalizovaná a pokusila se přidat k islamistům. Jiná francouzská média ale tvrdí, že tajné služby mají ve svých záznamech majitele vozu.

Majitel auta a jedna osoba z jeho okolí jsou podle agentury AFP ve vazbě. Podle jiných zdrojů je ve vazbě pár ve věku 34 a 29 let, který byl zatčen v úterý.

Na opuštěný Peugeot 607 bez poznávací značky a s blikajícími výstražnými světly, který parkoval v uličce u katedrály, upozornil zaměstnanec jednoho baru. Policejní pyrotechnici vůz za pomoci výbušniny otevřeli. V jeho kufru pak policisté našli šest plných plynových lahví, jednu prázdnou lahev na sedačce a podle Le Point také dva listy popsané v arabštině.

Le Figaro cituje dobře informovaný zdroj, podle nějž nebyly lahve napojeny na "žádnou rozbušku, žádnou pyrotechniku".

Témata:  Francie Paříž

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy