Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České turisty napadl v Tatrách medvěd

Zoo Bratislava, Medvěd hnědý
Zoo Bratislava, Medvěd hnědý
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - V úterý večer napadl v Západních Tatrách na Slovensku dva české turisty medvěd. Před šelmou uprchli a ukryli se v kleči, kde přečkali noc.

Informovala o tom slovenská Horská záchranná služba, kterou dnes ráno turisté požádali o pomoc. Medvěd napadl turisty ve stanu, který si postavili u Bystrých ples. Vážnější poranění neutrpěli. Při útěku si způsobili odřeniny a škrábance, byli unavení a mírně podchlazení.

Na pomoc turistům vyrazilo pět záchranářů se služebním psem. Během jejich výjezdu turisté kontaktovali horskou službu s informací, že medvěd se na místo jejich táboření vrátil, později ale odešel. Záchranáři ještě dopoledne Čechy našli, na místě je ošetřili a sbalili jejich osobní věci, které šelma rozházela po okolí.

Stanování ve volné přírodě Tatranského národního parku není dovoleno. Turisté patrně nouzově bivakovali, protože je zastihla tma.

Témata:  medvědi Slovensko Češi turistika

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy