Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecké úřady prý během tří týdnů překazily přes dvě stovky útoků kurdských povstalců

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Turecké úřady během uplynulých tří týdnů zmařily téměř 230 útoků chystaných kurdskými povstalci.

V 19 případech mělo jít o sebevražedné bombové atentáty. Podle agentury AP to dnes řekl místopředseda vlády Nurettin Canikli.

Náměstek premiéra Binaliho Yildirima po zasedání vlády řekl novinářům, že turecké bezpečnostní síly a tajné služby od 15. srpna do dneška překazily 229 útoků. Při 155 z nich měly být plánovaně použity bomby a ve 39 případech chtěli vzbouřenci odpálit nálože schované v autech.

Canikli v této souvislosti rovněž uvedl, že turecká policie zatkla 24 osob, které se údajně připravovaly tyto teroristické akce spáchat.

Turecko je sužováno řadou bombových útoků namířených proti policejním a vojenským cílům a prováděných automobily, v nichž jsou ukryté výbušniny. Úřady z jejich páchání obviňují ozbrojené radikály spojené se zakázanou tureckou separatistickou Stranou kurdských pracujících (PKK).

Témata:  Turecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy