Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ind zabil ženu kyselinou, dostal trest smrti

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Dillí - Indické soudy v poslední době přitvrdily, pokud jde o tresty za zločiny spáchané na ženách. Trest smrti dostal muž, který před třemi lety kyselinou polil ošetřovatelku. Ta zraněním později podlehla.

Případ, o němž dnes rozhodoval soud v Bombaji, se týkal Preeti Rathiové (†23). V květnu 2013 ji na nádraží polil kyselinou Ankur Panwar (25). Ošetřovatelka, která právě přijela z Dillí, aby nastoupila k indickému námořnictvu, utrpěla zranění očí a plic a o měsíc později zemřela.

Panwar svůj čin zdůvodnil odmítnutím své nabídky k sňatku. Byl usvědčen z vraždy a soud dnes jeho čin zařadil do kategorie mimořádných zločinů, které zasluhují smrt. Panwar se patrně odvolá.

Indický nejvyšší soud po smrti Rathiové nařídil, aby federální i státní vlády omezily prodej kyselin. Kritici ale upozornili, že kyseliny jsou nadále na trhu běžně dostupné.

Témata:  Indie vražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy