Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová se zúčastní piety k 11. září, veřejně ale zřejmě nepromluví

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: state.gov

New York - Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová se zúčastní nedělních pietních akcí v New Yorku pořádaných na počest obětí teroristických útoků z 11. září 2001.

Oznámil to dnes její volební štáb. Účast bývalé první dámy se původně neočekávala, její republikánský soupeř Donald Trump se zřejmě nedostaví.

Clintonová dorazí na dolní Manhattan v neděli ráno místního času (odpoledne SELČ), ještě před minutou ticha, která vzpomínkové shromáždění zahájí. Prezidentská kandidátka, která v době tragického útoku na Světové obchodní středisko zastupovala stát New York v americkém Senátu, v neděli stejně jako Trump pozastaví volební kampaň.

Žádná televizní stanice ten den nebude vysílat předvolební klipy. Na manhattanském shromáždění ale zřejmě Clintonová nepromluví.

Témata:  37145 USA Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy