Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němec pašoval pervitin z ČR ve vlastním těle, cestu nepřežil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Berlín - V bavorském městě Bamberg zemřel muž, který se pokusil z Česka do Německa ve svém těle propašovat větší množství pervitinu.

S odvoláním na policii o tom dnes informovala agentura DPA. Mužův komplic čelí obvinění ze zabití z nedbalosti.

Sedmatřicetiletý muž se svým o dva roky mladším komplicem minulý týden nakoupil v Česku osmdesát gramů pervitinu. Drogu následně zabalili do několika malých plastových sáčků, které starší z mužů spolykal.

Nejméně jeden sáček se ale uvnitř jeho těla protrhl, informovala policie. Muž po návratu do Německa zkolaboval a následně v nemocnici zemřel.

Pětatřicetiletého komplice mrtvého muže německá policie už obvinila ze zabití z nedbalosti a z porušení zákona o omamných látkách. Prověřuje také další známé obou mužů, kteří záchranáře údajně nepřivolali dostatečně brzy a posléze je neinformovali o pravděpodobné příčině mužova kritického stavu.

Témata:  Německo drogy

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy