Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednání Ruska a USA o Sýrii konečně dosáhly pokroku

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ženeva - Při dnešních americko-ruských jednáních ministrů zahraničí o Sýrii se podařilo dosáhnout pokroku, ale zbývá dojednat detaily.

S odvoláním na nejmenovaný americký diplomatický zdroj to oznámila agentura Reuters. Ministři John Kerry a Sergej Lavrov jednají od dopoledne v Ženevě a rozhovory stále pokračují. Hlavním cílem je dosáhnout dohody o příměří.

"Diskuse pokračuje i na začátku večera, oba týmy pracují na technických otázkách. Nedokážeme říci, zda bude dosaženo konečné dohody," sdělil zdroj Reuters.

Šéf německé diplomacie Frank-Walter Steinmeier řekl, že USA a Rusko se snaží dohodnout na podmínkách příměří, které by mohlo přinést zastavení bojů na "sedm až deset dní". "Nechybí odhodlání, ale nejsou dořešeny všechny body," řekl Steinmeier. Ujistil, že Rusko a USA pracují na "skutečné dohodě o příměří".

Témata:  Rusko USA Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy