Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Řecku funguje jen internet a rádio. Televize stávkují

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Řečtí televizní reportéři vstoupili do 24hodinové stávky kvůli obavám z masového propouštění v tomto sektoru. Dnes tak má v zemi fungovat z médií jen rozhlas a zpravodajské internetové portály.

Informovala o tom agentura DPA. Podle ní tak nebude televizí přenášen ani večerní projev řeckého premiéra Alexise Tsiprase k hospodářským otázkám, k němuž odbory svolaly na večer demonstrace.

Důvodem stávky je sporná aukce z počátku září, v níž vláda udělila licence na deset let pouze na čtyři televizní kanály. Počet soukromých televizních stanic se tak sníží o polovinu. Podle největších řeckých novinářských odborů ESIEA přijdou o práci stovky novinářů a techniků.

Řecká vláda aukci hájí s tím, že se tak omezí korupce v médiích a zlepší kontrola. Čtyři televizní stanice jsou podle ní tak akorát, aby se v ekonomické krizi uživily na řeckém trhu.

Témata:  Řecko televize stávka

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy