Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová chce pokračovat v kampani. Už v pátek se prý po nemoci vrátí na veřejnost

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Hillary Clintonová se chystá vrátit do volební kampaně v pátek. Prezidentská kandidátka amerických demokratů se léčí ze zápalu plic.

O plánech Clintonové informovala televize MSNBC s odvoláním na její volební tým. V prohlášení, které tým vydal, se nicméně říká, že pokud se politička nebude cítit dobře, plán se může změnit.

Demokratka v neděli téměř upadla, když nastupovala do vozu po pietním shromáždění k 11. září v New Yorku. Pak se jí ale prý udělalo lépe a její stav se dále zlepšuje.

Osmašedesátiletá Clintonová musela v neděli za parného počasí odejít z pietního shromáždění o hodinu dřív. Cestou ztratila rovnováhu a před pádem ji zachránili tělesní strážci. Politička později přiznala, že podcenila zápal plic a neposlechla lékaře, kteří jí radili klid.

Podle dnešního oznámení jejího týmu by se chtěla v pátek ve Washingtonu zúčastnit akce organizace Black Women's Agenda, která už téměř čtyři desetiletí bojuje za práva Afroameričanek.

Témata:  Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy