Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA ve slepé uličce? Burcovaly k protiruským sankcím, teď je v tichosti ruší, zní z Ruska

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Moskva - Spojené státy a Evropská unie uvalily na Rusko sankce za anexi poloostrova Krym, které v průběhu posledních dvou let postupně rozšiřovaly. Teď se ale zdá, že se USA dostaly do slepé uličky, a potichu některé z nich ruší.

USA zrušily část sankcí proti Rusku kvůli spolupráci s Rosoboronexportem ohledně projektů na vrtulníky. Podle agentury RIA Novosti to uvedl diplomat a čelní vládní představitel pro Afghánistán Zamir Kabulov.

"USA nic nebránilo ve zrušení sankcí proti Rosoboronexportu v části, která se týká dodávek a obsluhy námi dodaných vrtulníků do Afghánistánu. Spojené státy samy sebe zahnaly do slepé uličky," prohlásil podle agentury Kabulov.

Dodal, že zrušené sankce se týkají dodávek náhradních dílů k vrtulníkům. "Bez zrušení těchto sankcí není obsluha vrtulníků možná," podotkl diplomat.

Témata:  USA Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy