Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík, který chtěl na mítinku zastřelit Trumpa, stanul u soudu. Jaký ho čeká trest?

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Las Vegas - V úterý stanul před soudem Brit Michael Sandford (20), který chtěl střílet po republikánském kandidátovi na prezidenta USA Donaldu Trumpovi. K činu se přiznal.

Incident se stal v polovině června na republikánském předvolebním shromáždění v Las Vegas, kde Brit sáhl po zbrani jednoho z policistů, zatímco Trump stál na pódiu. Pistoli se Sandfordovi nepodařilo získat a policisté ho přemohli, aniž by zazněl nějaký výstřel.

Sandford se přiznal k nedovolenému ozbrojování a k narušení akce státního významu. Jeho obhájci při soudním líčení zdůrazňovali, že Brit trpí obsesivní duševní poruchou a depresemi a snadno podléhá bludu vlastního velikášství. Podle nich nebyl v době činu zcela při smyslech.

Podle žaloby Sandford den před zatčením navštívil v Las Vegas střelnici, kde cvičně vypálil 20 ran z devítimilimetrové pistole Glock.

Vzhledem k tomu, že se Brit k činu přiznal, stáhla prokuratura závažnější obvinění, která proti němu původně vznesla. Díky tomu bude Sandford patrně odsouzen ke dvěma letům vězení a následnému vyhoštění z USA.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy