Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Štěstí v neštěstí. Boeingu se při tvrdém přistání utrhlo kolo

Boeing 737-300
Boeing 737-300
Foto: Reprofoto YouTube

Jakarta - O extrémním štěstí a velmi tvrdém přistání může mluvit posádka letadla Boeing 737-300 společnosti Trigana Air Service. Při přistávání na letišti ve Wameně dosedlo letadlo po příliš prudkém klesání tvrdě na zem, náraz úplně utrhl jedno kolo, další se zlomilo, letoun tak musel přistávat na břiše a motorech. Nikdo se naštěstí při nebezpečném manévru nezranil.

Let s označením IL-7321 z indonéského města Jayapura do Wameny zažil těžké chvíle při příletu na cílové letiště. To je díky svému umístění často téměř v mracích. Navíc celé letiště nedisponuje žádnou přístupovou technologii, přistání tak stojí čistě na vizuálním kontaktu.

Kolem půl sedmé ráno se letadlo vynořilo z mraků poblíž letiště. Podle portálu Aviation Herald zkorigovalo letadlo svůj let a pokračovalo v přistání, které bylo velice tvrdé.

Letadlu se při dosedu utrhlo celé levé kolo, pravé pod váhou letounu zkolabovalo a celý stroj se dostal do klouzavého smyku na předním kole, břichu a obou motorech.

Letadlu, které převáželo naftu, zásoby cukru, rýži a další zboží se podařilo zastavit až těsně před koncem přistávací plochy. Všichni tři členové posádky vyvázli bez zranění. Letiště bude po dobu vyšetřování a opravy plochy uzavřené. Co přesně stálo za nehodou se vyšetřuje, s největší pravděpodobností je na vině právě snížená viditelnost.

Témata:  letecké nehody Indonésie Boeing 737-300

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy