Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Melanie Trumpová předložila důkaz, že se neživila jako společnice

Melania Trumpová (foto: Toglenn)
Melania Trumpová (foto: Toglenn)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington – Melania Trumpová, manželka republikánského kandidáta na prezidenta, se brání nařčení z toho, že v roce 1995 pracovala nezákonně v USA a živila se jako profesionální společnice v eskortních službách. Trumpová, která pochází ze Slovinska, dnes předložila důkazy, které mají její tvrzení potvrdit.

Manželka Donalda Trumpa dnes zveřejnila dopis od americké přistěhovalecké služby, který kompromitující tvrzení popírá. Imigrační úřad v něm „jednoznačně prohlašuje," že zprávy o údajné ilegální pracovní činnosti Trumpové jsou „zcela nepodložené". Dopis podepsal soudce imigračního úřadu Michael Wildes, který v minulosti podle agentury AP zastupoval Trumpovy firmy.

Poprvé Trumpová, tehdy Melanija Knavsová, přijela do USA jako turistka v roce 1996, pak získala pracovní povolení, stojí v dopise úřadu. Naturalizačním procesem, který vyvrcholil povolením trvalého pobytu, prošla v roce 2001 sama. Donald Trump se jejím manželem stal až v lednu 2005. Dopis podepsal soudce imigračního úřadu Michael Wildes, který v minulosti podle agentury AP zastupoval Trumpovy firmy.

Informace o nelichotivé minulosti možné budoucí první dámy USA se objevily ve slovinském tisku, z něhož je nedávno převzal britský bulvár Daily Mail a některá americká média. Melania Trumpová reagovala žalobou kvůli pomluvě a jako náhradu újmy žádala od britského listu 150 milionů dolarů (3,5 miliardy korun). Daily Mail ze svého webu poté zprávu odstranil.

Témata:  USA Melania Trumpová

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy