Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Stovka lidí se porvala na ulici. Němci napadli uprchlíky

Němci se na ulici vrhli na migranty
Němci se na ulici vrhli na migranty
Foto: YouTube

Budyšín – Německé město Budyšín ve spolkové zemi Sasko bylo svědkem obrovské rvačky mezi místními obyvateli a migranty. Záběry z masové pouliční šarvátky, do které se zapojilo asi 100 lidí, se objevily na internetu.

Roztřesené záběry ukazují některé úseky obří rvačky, která podle zpráv vypukla mezi migranty a místními německými obyvateli v saském Budyšíně. Podle serveru Express jde o důsledek rostoucího neklidu v souvislosti s migrační politikou kancléřky Angely Merkelové.

Bitka vypukla v časných ranních hodinách a zapojilo se do ní asi 20 žadatelů o azyl na jedné straně a asi 80 místních obyvatel na straně druhé.

Podle médií pak cizinci zaútočili také na policisty, kteří se na míst dostavili. Měli na ně házet lahve a dřevěné kůly. Policisté museli na obranu použít obušky a pepřové spreje. Podle policejního mluvčího Němci skandovali slogany o tom, že „Budyšín a Kornmarkt patří jim".

Žadatelé o azyl se následně vrátili do svého tábora, policie zůstala v okolí ubytovny, aby se zabránilo dalšímu násilí. Policisté také navštívili další tři uprchlické tábory v okolí.

Objevila se také zpráva o tom, že někteří Němci házeli kameny na sanitku, která dorazila na pomoc 32-letému Maročanovi, který byl v táboře zřejmě zraněn. Situace se uklidnila až kolem půl třetí ráno.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy