Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Povstalec chtěl vyfotit selfie, místo toho vyhodil všechny kolem sebe do vzduchu

Nešikovný povstalec chtěl vyfotit selfie, místo toho vyhodil do vzduchu sebe i své kamarády
Nešikovný povstalec chtěl vyfotit selfie, místo toho vyhodil do vzduchu sebe i své kamarády
Foto: YouTube

Damašek – Nejen bojovníci Islámského státu, ale i syrští vojáci a protivládní povstalci vyvolávají strach – a to obzvláště ve chvíli, kdy se ozbrojení objeví na fotografiích nebo videích. Čas od času se ale objeví také videa, která zachycují, jak jsou tito bojovníci „nešikovní“.

Na internetu se objevilo video zachycující skupinku syrských povstaleckých bojovníků, kteří sedí před kamerou. Před vlajkou rebelů je možné vidět zpívají bojovníky s mikrofonem, nedaleko nich jsou dvě pušky.

Jeden z bojovníků zvedne telefon – zřejmě proto aby vyfotil selfie. Jen o pár chvil později dojde k explozi. Asi třicetivteřinový klip ukazuje, jak se místnost zahalí kouřem, pak kamera spadne a objektiv zachytí stropní větrák.

Na konci nahrávky další rebelové křičí Alláhu Akbar, tedy Bůh je veliký, zatímco se snaží přeskočit kameru a pomoci svým kolegům.

Skutečnost, že kamera nebyla zničena a že ostatní muži v místnosti vypadají nezraněni, podle serveru Daily Mail naznačuje, že bomba mohla být menší než ty, které povstalci a bojovníci Islámského státu v Sýrii používají. Není známo, jestli byl někdo při výbuchu zraněn nebo zabit.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy