Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francií otřásla silná exploze, na místě je několik zraněných

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Centrem francouzského Dijonu dnes otřásla silné exploze. Podle prvotních informací jsou na místě zranění. Příčiny výbuchu se vyšetřují.

Podle francouzských médií je na místě velké množství zraněných. Jejich počet ale zatím nebyl upřesněn, spekuluje se o osmi lidech. Na místo byly povoláni hasiči a záchranné složky, které pátrají po dalších zraněných.

Explosion de gaz à #Dijon : une photo de l'explosion.Suivez le direct ici : https://t.co/LCMFxbkI60 pic.twitter.com/yiczlIfL5p

— Lebienpublic (@Lebienpublic) 16. září 2016

 

Výbuch se odehrál dnes dopoledne v jednom z domů ve francouzském Dijonu, následně se část zasažené budovy zřítila. Primátor města Francois Rebsamen pro stanici BFMTV vyloučil možnost, že by šlo o teroristický čin.

Za možnou příčinu exploze je považován únik plynu. Podrobnosti ale ukáže až další šetření.

Témata:  Francie výbuch

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy