Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydejte ho do USA, rozhodl soud. Britský hacker narušil provoz amerických úřadů

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Londýn – Londýnský soud dnes rozhodl, že britský hacker může být vydán do USA. Prokuratura jej viní z toho, že byl ve spojení s hackerskou skupinou Anonymous a měl za cíl narušit provoz amerických úřadů.

Londýnský soud dnes nevyslyšel argumenty obhájců, že se muž trpící Aspergerovým syndromem může v americkém vězení pokusit o sebevraždu. „Pokud jste tady kvůli spravedlnosti, tak ta tu nebyla," prohlásil po vynesení rozsudku dvaatřicetiletý autista Lauri Love.

Love trpí depresemi a psychózami a prohlásil, že si v americké věznici vezme život. Očekává se, že se jeho advokáti proti dnešnímu rozhodnutí odvolají.

Aby mohl být vydán, musí rozhodnutí soudu potvrdit britské ministerstvo vnitra.

Americké úřady jej viní, že se v letech 2012 až 2013 opakovaně nabourával do systémů americké armády, protiraketové ochrany, vesmírné agentury NASA, federální policie FBI či centrální banky FED.

Podle žalobců šlo o ohrožení bezpečnosti země a v případě odsouzení mu hrozí až doživotní vězení. „Připouštím, že pan Love trpí fyzickými i psychickými problémy, ale dospěla jsem k závěru, že vybavení amerických věznic je takové, že mohu být spokojena s tím, jak budou zajištěny jeho potřeby," uvedla v odůvodnění rozsudku soudkyně Nina Tempiaová.

Témata:  USA Velká Británie hacker

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy