Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý bulharský fotbalový reprezentant si odsedí čtyři roky za zabití

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Sofia - Bývalý bulharský fotbalový reprezentant do 21 let Borislav Baldžijski (25) dostal čtyři roky vězení za zabití z nedbalosti. Rodině oběti musí také zaplatit v přepočtu 1,4 milionu korun.

Baldžijski v srpnu 2013 usmrtil muže (†35), s kterým se dostal do konfliktu o půlnoci na parkovišti před kasinem v Sofii.

Podle agentury Reuters muž urážel ženu, s kterou Baldžijski ke kasinu přijel, kvůli tomu, jak zaparkovala vůz. Fotbalista ho udeřil a muž utržil další ránu do hlavy při pádu na zem. Baldžijski byl z činu usvědčen díky videozáznamu. Původně byl obviněn z vraždy, za kterou mu hrozilo až dvacet let vězení.

Odchovanec Levski Sofia byl v době incidentu hráčem Slavie Sofia, která ho propustila. Baldžijski pak vystřídal tři bulharské kluby, než se letos do Slavie vrátil.

Témata:  Bulharsko fotbal věznice

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy