Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouřlivá noc ve USA: Muž zaútočil na policisty i civilisty, byl zastřelen

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Filadelfie - Střelec v americké Filadelfii v pátek večer zaútočil na policejní hlídku. Zranil dva strážníky a další čtyři lidi zranil. Jedna ze zraněných později zemřela v nemocnici. Pachatel byl zabit.

Neznámý muž se v pátek krátce před půlnocí místního času (dnes ráno SELČ) přiblížil k policejnímu vozu, kde seděla seržantka Sylvia Youngová a beze slova začal střílet. Na vůz vypálil celkem patnáctkrát, osm kulek zasáhlo policistku, která přežila patrně jen díky neprůstřelné vestě.

Když střelbu zaslechli její kolegové z okolí, začali muže pronásledovat. Střelec na útěku pálil kolem sebe a poranil ochranku nedalekého baru. Poté si vzal jako živý štít kolemjdoucí ženu, kterou následně postřelil. Zasáhl rovněž muže a ženu v poblíž zaparkovaném autě a jednoho z pronásledujících policistů.

Až poté se jej policistům podařilo zlikvidovat smrtelným výstřelem. Kromě něj zraněním podlehla i žena z automobilu.

Motiv střelce policie dosud zjišťuje, patrně však souvisí s dopisem nalezeným nedaleko auta Youngové. Text vzkazu byl namířen proti policii a vyhrožoval možným útokem na strážce zákona.

V pátek byli postřeleni rovněž dva policisté, kteří zasahovali u pokusu o sebevraždu v Texasu. Když přijeli na místo, našli v jednom z domů města Fort Worth muže s kulkou v hlavě. Poté šli do dvora domu za údajným svědkem události, který na ně ale začal pálit.

Témata:  střelba v USA policie USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy