Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko volí parlament, na Sibiři údajně dochází k podvodům

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - V Rusku se dnes konají parlamentní volby a ze sibiřskžch regionů přicházejí zprávy o podvodech. Hlasování by tak mohlo být zrušeno, Moskva se navíc obává demonstrací jako v roce 2011.

Kandidát liberální opoziční strany Jabloko v Altajském kraji na Sibiři tiskové agentuře TASS řekl, že za staré lidi, kteří by patrně nepřišli k volbám, zde hlasují mladí.

Předsedkyně centrální volební komise Ella Pamfilovová připustila, že by výsledky z tohoto regionu mohly být anulovány. Z dalších míst však podle někdejší ombudsmanky stížnosti nepřicházejí. Moskva si od nedávného jmenování Pamfilovové do čela volební komise slibovala transparentnější průběh hlasování.

Ruská nevládní organizace Golos tvrdí, že stížnosti dostávají i lokální volební komise v několika jiných místech včetně Moskvy. Favoritem dnešních voleb je prokremelská strana Jednotné Rusko, podle průzkumů dostat až polovinu hlasů.

Témata:  Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy