Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nafouknuté sáčky a kondomy? Islámský stát má návod na novou vražednou zbraň

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Raqqa – Islámský stát neustále hledá způsob, jak mít převahu nad svými nepřáteli. Některé praktiky džihádistů jsou velmi brutální a šokující, jedna z těch nejnovějších je ale spíše k smíchu. Nově vydaný manuál pro bojovníky IS mluví o použití plastikových sáčku nebo kondomů.

Islámský stát nově svým bojovníkům radí, že mají ve snaze při ničení západních letounů „maskovat protiletadlové pumy pomocí plastových sáčků". Pomocí tohoto „vynálezu" chtějí bojovníci vytvořit bezletové zóny nad územím, které ovládá IS - a to jak v Sýrii, tak i v Iráku. 

ISIS extremists using PLASTIC BAGS to hide mines in latest attempt to take down aircrafts https://t.co/nm13sg0yI8 pic.twitter.com/zOVbftdrJB

— Daily Express (@Daily_Express) 19. září 2016

 

Skupina vydala manuál, který teroristům krok za krokem vysvětluje, jak vyrobit létající miny z plastových sáčků, vodíku a kulek. Pokud takové zařízení zasáhne motor, může podle nich celé letadlo explodovat. Podle džihádistů jde o „primitivní prostředky, který náhodně ochromuje a ničí" nepřátelská letadla.

Abu Ayyub al-Bagdadi, který je autorem tohoto návodu, doslova uvádí, že ruská a koaliční letadla by mohla spadnout, pokud motor nasaje sáček, protože pak prý dojde k výstřelu kulky přivázané k sáčku, která zničí motor.

Příručka také radí bojovníkům, jak mohou snadno a rychle vyrobit 300 litrů plynného vodíku pomocí dostupných chemikálií, píše server Express.

Už loni vydali islamisté video, kde rozvíjí podobný nápad, ale místo sáčků tehdy používali nafouknuté kondomy.

Témata:  Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy