Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálii zasáhlo další zemětřesení

Itálii postihlo před několika týdny  zemětřesení o síle 6,2 stupně
Itálii postihlo před několika týdny zemětřesení o síle 6,2 stupně
Foto: ČTK/Profimedia

Amatrice – Obyvatele italského města Amatrice, které bylo asi před měsícem kvůli zemětřesení téměř celé srovnáno se zemí, vyděsily dnes v noci další otřesy. Podle serveru The Local mělo noční zemětřesení sílu asi 4,1 stupně.

Zemětřesení o síle 4,1 zasáhlo v úterý v 1:34 v provincii Rieti, epicentrum se nacházelo mezi městy Accumoli, Arquata del Tronto a Amatrice, tedy městy nejhůře zasažená katastrofou z 24. srpna, při které zemřelo téměř 300 lidí.

V časných ranních hodinách pak byly podle INGV, monitorovacího centra zemětřesení v Římě, cíi další otřesy o síle asi 2,1 až 3,2 stupně.

Podle listu Il Fatto Quotidiano zaznamenaly pohotovostní služby telefonáty od vyděšené veřejnosti, nejsou však hlášení žádné škody na majetku ani žádná zranění.

Další otřesy až o velikosti 3,4 se projevily v noci ve městě Perugia ležícího 150 kilometrů od Amatrice.

Oblast v centrální Itálii postihlo zemětřesení o síle 6,2 stupně 24. srpna a vyžádalo si 297 obětí. V Amatrice doteď v provizorních stanových přístřešcích žije asi 850 lidí.

Témata:  Itálie zemětřesení v Itálii

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy