Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Finská škola se měla stát místem masakru, policie plány zhatila

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Helsinki – Policie ve Finsku minulý týden zdržela ženu (21), která údajně plánovala masakr na jedné z tamních škol.

Podle agentury AP dnes policie oznámila, že ženu zadržela minulý týden, čímž překazila „rozsáhlé a pečlivé plánování" tohoto útoku.

Škola byla o chystaném útoku informována, žádné další podrobnosti ale policie s ohledem na pokračující vyšetřování nezveřejnila.

Ani soud v Helsinkách příliš sdílný nebyl, uvedl pouze, že schválil umístění ženy do vyšetřovací vazby do 1. listopadu. Rozhodnutí zdůvodnil tím, že je podezřelá z plánování "život ohrožujícího zločinu" v časovém horizontu 18 měsíců.

Finsko už několik atentátů na školu zažilo. První byl spáchán na podzim 2007, když student gymnázia ve městě Tuusula zabil ve své škole osm lidí. O rok později na střední škole v Kauhajoki 22letý muž postřílel deset lidí.

Témata:  Finsko krimi

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy