Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve světě se šíří „virus lhostejnosti" vůči obětem války, varuje papež

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Assisi – Ekumenické modlitby a mezináboženského setkání představitelů z celého světa v Assisi se dnes zúčastnil papež František. Při té příležitosti mluvil o lhostejnosti k obětem válek a bojů.

František dnes v Assisi odsoudil „virus lhostejnosti" vůči obětem války, který podle něho napadá samotné jádro víry a rozsévá novou formu velmi smutného pohanství.

Vatikánský rozhlas uvedl, že papež při ranní modlitbě ještě ve Vatikánu odsoudil obdivování války, vyzval k pokání a k modlitbě za mír. „Žízníme po míru," zdůraznil motto mezináboženského setkání František.

„O mír prosí oběti válek, které znečišťují národy nenávistí a zemi zbraněmi. Prosí naši bratři a sestry, kteří žijí pod hrozbou bombardování anebo jsou nuceni opouštět domov a migrovat do neznáma, připraveni o všechno," dodal František.

Témata:  Papež František Itálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy