Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další střelba na okupovaném Západním břehu Jordánu: Izraelci postřelili palestinskou dívku

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Palestinka dnes nezastavila na kontrolním stanovišti na okupovaném Západním břehu Jordánu. Izraelské bezpečnostní složky ji v obavě z možného útoku postřelily.

Ke střelbě došlo u židovské osady Alfej Menaše a palestinského města Kalkílija. Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že zraněnou Palestinkou je mladá dívka.

Podle izraelského ministerstva obrany bylo dívce 13 let, mířila ke kontrolnímu stanovišti pěšky a měla u sebe tašku. "Příslušníci bezpečnostních sil ji vyzvali, aby zastavila, a vypálili výstražně střely do vzduchu," popsalo ministerstvo. "Ona v chůzi pokračovala, a proto vypálili varovné výstřely namířené směrem na zem, aby ji zastavili," dodalo. Mluvčí ministerstva již neupřesnila, zda byly u Palestinky objeveny nějaké zbraně.

Dívka byla lehce zraněna na noze a odvezena do nemocnice. Podle ministerstva se později svěřila izraelským vyšetřovatelům, že chtěla zemřít.

Palestinská policie ale případ popsala jinak. Dívka prý byla postřelena, když se snažila utéct. Jak policie dodala, na stejném místě byl loni zabit jeden z příbuzných dívky, který se údajně pokusil napadnout nožem vojáky.

Témata:  Izrael Palestina

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy