Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studentce se po alkoholu udělalo špatně. Po chvíli záhadně zemřela

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Jednadvacetiletá britská studentka začala mít na jaře zdravotní problémy. Udělalo se jí zle a cítila se slabá. Příznaky přisuzovala alkoholovému dýchánku, o chvíli později ale zemřela.

V dubnu si studentka forenzních věd Jennifer Grayová vyšla ven s přáteli a součástí jejich věčírku bylo i množství alkoholu. Po pár hodinách ale dívce začalo být nevolno a dostavila se i mírná bolest hlavy.

Dívka si původně myslela, že je jen opilá a šla si lehnout domů. Druhý den ráno se ale cítila pořád velmi špatně a přidala se i bolest kloubů. Podle serveru Metro.co.uk si ale stále myslela, že má jen kocovinu.

O 24 hodin později už ležela v kómatu v nemocnici. Už se ale nikdy neprobrala. Lékaři totiž až po její smrti zjistili, že trpěla bakteriální memingitídou.

"Přišlo to z ničeho nic. Stala se nám ta nejhorší věc, která se může přihodit rodičům. Přišli jsme o naše jediné dítě. Nikdy neuvidím, jak se vdá, nikdy se nestanu babičkou," řekla serveru matka.

Matka dodala, že dcera předtím, než zemřela, vykazovala typické příznaky chřipky. Měla rýmu a bolelo ji v krku. Na chřipku měl ostatně podezření i lékař, u kterého byla dívka na prohlídce. Po její smrti doktoři přiznali, že tak rychlý průběh nemoci ještě nikdy neviděli. Přišla k nim s nejasnými příznaky a za pár hodin byla po smrti.

Témata:  ženy nemoc

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy