Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další spor kvůli migrantům: Belgická policie vezla migranty, auto zastavili Francouzi

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Paříž - Mezi Francií a Belgií se rozhořel spor kvůli migrantům. Francouzští policisté zadrželi dva své belgické kolegy, kteří v dodávce vezli 13 migrantů.

Belgickou policejní dodávku se dvěma policisty z komisariátu v Ypres a migranty zastavili francouzští policisté v obci Nieppe. Belgičané se hájili tím, že uprchlíky nechtěli nechat jít pěšky po silnici k hranici a svezli je proto tam, kam chtěli.

Belgické policisty předvedli Francouzi k výslechu. Podle šéfa belgických policejních odborů je spoutali i "přesto, že se prokázali služebním průkazem".

"Úřady obou zemí spolu nyní (o incidentu) jednají s cílem zachovat současné dobré vztahy a spolupráci, především v oblasti migrace," sdělila v tiskovém prohlášení prefektura departementu Nord.

Tři nezletilí uprchlíci skončili v zařízení pro děti v ohrožení a ostatní migranti jsou v administrativní vazbě, aby úřady ověřily jejich totožnost.

Témata:  uprchlíci policie Francie policie Belgie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy