Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivé rande: Žena uhořela, její přítel ve skutečnosti neexistoval

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Sandhurst - Šestačtyřicetiletá Britka Jane Ellisová si chtěla užít romantické rande s přítelem. Svíčky, které večer zapálila, se jí ale staly osudnými. Dům skončil v plamenech a žena v něm zemřela. Navíc se ukázalo, že žádného přítele ve skutečnosti neměla.

Jane Ellisová se připravovala na rande se svým přítelem Ianem a v bytě rozmístila 17 zapálených svíček. Ty se jí ale staly osudnými ve chvíli, kdy od nich chytl a shořel celý dům.

Při vyšetřování se zjistilo, že poté, co vypukl požár, na její dveře zaklepal soused a varoval ji, že je budova v plamenech. Jane ale zabouchla dveře a ignorovala veškerá varování. Později při obhlídce bylo její tělo nalezeno v koupelně, leželo obličejem dolů k podlaze.

Žena byla okamžitě byla převezena do nemocnice v umělém spánku. 8. února loňského roku ale nakonec zemřela. "Podle mého názoru to byl úplně zbytečný incident. Jane měla být uložena na bezpečné místo a měla být monitorována, dokud by nebyla v pořádku," řekl podle britských médií švagr Andrew Manley.

Zjistilo se totiž, že Jane nebyla psychicky úplně v pořádku. Přítel, o kterém všem známým tvrdila, že se s ním chce vdát a odjet na dovolenou do Egypta, totiž nebyl skutečný. Byl pouze imaginární výplod její fantazie.

Rodina po tragédii obvinila z pochybení tým zdravotníků, kteří se měli starat o její duševní zdraví. Jak se později ukázalo, lékaři její byt opustili krátce před požárem. "Byli jsme za nimi, aby nám poskytli více informací. Odmítli nás," řekl Janin švagr. "Pokud používala svíčky se svým imaginárním přítelem, měli vyhodnotit, že existuje riziko nebezpečí," dodal.

Během vyšetřování bylo také zjištěno, že Jane byla krátce před požárem navštívit svou přítelkyni Susan Arnettovou. "Jane pořád říkala, že se někam chystají. Předpokládala jsem, že myslí sebe a svou matku. Zpětně vím, že mluvila o sobě a o Ianovi," řekla médiím Susan.

Témata:  ženy Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy