Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V americkém Charlotte platí zákaz nočního vycházení, nikoho však nezajímá

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Charlotte - Protesty v americkém městě Charlotte se zatím nedaří uklidnit. Demonstrace pokračovaly třetí noc, starostka Jennifer Robertsová proto ve čtvrtek vyhlásila ve městě zákaz nočního vycházení.

Podle Robertsové platí zákaz vycházení od půlnoci do šesté hodiny ranní. Zrušen bude až po odvolání mimořádného stavu nebo zvláštním výnosem radnice. Podle agentury AFP nicméně dnes v noci nové nařízení demonstranti ignorovali.

První demonstrace se konala už v noci na středu a zraněno při ní bylo 16 policistů. V noci na čtvrtek bylo zraněno dalších devět lidí.

Demonstrace, které znovu začaly v noci na dnešek, sledovaly silné oddíly policie a Národní gardy. Zasáhly slzným plynem a střelbou gumovými projektily v okamžiku, kdy se dav pokusil zablokovat dopravu na přilehlé federální dálnici.

Protesty v Charlotte propukly poté, co třiačtyřicetiletého černocha Keitha Lamonta Scotta zastřelil policista, rovněž černoch.

Témata:  zabití černochů americkými policisty demonstrace v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy