Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Zachraňte USA, nevolte Trumpa, vyzvaly slavné osobnosti

Hollywood se bouří proti Trumpovi
Hollywood se bouří proti Trumpovi
Foto: YouTube

Washington – Spojené státy budou mít v listopadu volit nového prezidenta. Po deseti letech z postu odejde Barack Obama, kterého vystřídá demokratka Hillary Clintonová nebo republikán Donald Trump. Jak dokazuje i nové video, více než kdy dříve se ke kandidátům vyjadřují také slavné osobnosti.

Prezidentská volba se uskuteční v listopadu, volební kampaň pomalu ale jistě vrcholí. Sociální sítě se plní výzvami běžných občanů, sportovců, herců i zpěváků, kteří se snaží voliče přimět, aby odevzdali hlas tomu nebo onomu kandidátovi.

O to stejné se teď ve videu pokouší také slavné americké osobnosti. Herci jako Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Don Cheadle, Scarlett Johanssonové a Julianne Mooreová do světa vysílají jasný signál: Nevolte Donalda Trumpa.

Celebriy burcují obyvatele k tomu, aby se z nich stali registrovaní voliči. Například herec Don Cheadle mluví o „rasistovi a vulgárním zbabělci, který by mohl trvale poškodit strukturu společnosti". Konkrétní jméno v klipu sice nezazní, jasné ale je, že je řeč právě o Trumpovi.

„Nemůžeme předstírat, že obě strany jsou stejně nepříznivé," říká herec Martin Sheen. „Opravdu chceme naše nukleární zbraně svěřit do rukou člověka, který chce jen věci vyhazovat do vzduchu?" dodávají další herci.

„Můžeme tu noční můru zastavit, než začne. Můžeme zachránit den pro naše děti, naši komunitu, pro Ameriku," říká se ve videu. Celebrity Američany upozorňují, že i když se jim může zdát, že jejich hlas je nepodstatný a nedůležitý, opak je pravdou.

„Jestli půjdete k volbám a zachráníte nás před strachem a ignorací, Mark Ruffalo se v příštím svém filmu objeví nahý," slibují v žertu herci ve videu. „Myslel jsem, že je jde o to, že volit je důležité," říká naoko překvapený Ruffalo. Pod klipem, který byl zveřejněn ve čtvrtek a který za jeden den viděly čtyři miliony lidí, je podepsán režisér Joss Whedon.

Témata:  USA Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy