Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v USA: Útočník zabil pět lidí

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Burlington (USA) - Pět mrtvých si v pátek vyžádala střelba v obchodním centru ve městě Burlington v americkém státě Washington. O život přišly čtyři ženy a také jeden muž, který nakonec podlehl vážným zraněním. Informovala o tom dnes tamní policie. Střelec uprchl ještě před příjezdem policistů, kteří po něm pátrají.

Podle svědků vešel ozbrojený muž hispánského původu do obchodního centra Cascade Mall krátce po 19:00 místního času (dnes po 04:00 SELČ) a začal v jedné z velkých prodejen střílet z pušky. Útok vyvolal paniku, lidé prchali po chodbách a zavírali se v okolních obchodech.

Než dorazila policie, pachatel uprchl. Motiv jednání pachatele není zatím jasný. Na místě zůstal i jeden zraněný muž, který zemřel dnes brzy ráno.

"Aktivně pátráme po podezřelém a stopách," sdělil mluvčí washingtonské policie Mark Francis.

Na místě zasahovali záchranáři a policie, která obchodní centrum i okolí vyklidila a uzavřela. Středisko prohledávalo několik hodin 11 týmů detektivů a dvě skupiny se psy.

Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) pomáhají úřadům v pátrání po pachateli, na patrání byly vyčleněny desítky policistů. Kancelář FBI v Seattlu oznámila, že "nemá žádné informace, které by naznačovaly další plánované útoky". Burlington leží zhruba 100 kilometrů severně od Seattlu.

Témata:  střelba v USA USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy