Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Calais se něco děje. Jezdi dobrovolníci za migranty kvůli sexu?

uprchlíci
uprchlíci
Foto: Reprofoto YouTube

Calais - Zlí jazykové v internetových diskuzích rádi píší, že dobrovolnice pomáhající uprchlíkům do táborů jezdí proto, aby si dopřály sex. A nyní se ukazuje, že na těchto řečech je víc pravdy, než by se mohlo zdát.

Tvrdí to alespoň britský deník The Sun. Ten upozornil na svědectví nejmenovaného člověka, podle kterého uprchlický tábor v Calais, známý jako Džungle, slouží jako obří hampejz.

Podle dotyčného je naprosto běžné, že dobrovolníci v táboře vyplňují své dny sexem, klidně i s několika partnery za 24 hodin. Nejčastěji prý souloží dobrovolnice s mužskými uprchlíky.

Ale není to pravidlem - jindy se sexu oddávají muži s imigrantkami a podle svědka dokonce dochází i k souloži mezi dospělými humanitárními pracovníky a nezletilými imigranty.

Svědectví, které se objevilo na facebooku, pochopitelně nezůstalo bez odezvy. Na "bonzáka" se sesypali dobrovolníci, kteří mu vyčítají, že podobná nařčení propírá na veřejnosti.

Jiní diskutující se naopak whistleblowera zastávají s tím, že je dobře, že poukázal na citlivé a kontroverzní téma, které hraničí se sexuálním zneužíváním lidí v mezní životní situaci.

Úřad vysokého komisaře pro uprchlíky při OSN (UNHCR) například razí nulovou toleranci pro intimní styky mezi uprchlíky a těmi, kdo jim pomáhají.

Témata:  uprchlíci Francie uprchlické tábory

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy