Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U univerzit v USA zaútočili ozbrojenci

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Boston/Champaign (USA) - Nedaleko univerzity ve městě Champaign v americkém státě Illinois zemřel po střelbě náhodný chodec, dalších pět lidí bylo zraněno.

Střelba vypukla po hádce v jednom z bytů a pokračovala venku, uvedla dnes bez dalších podrobností policie. Žádná z obětí incidentu neměla podle ní se střelcem nic společného.

Vedení města Champaign původně informovalo o střelbě přímo v prostorách univerzity. Ta pak byla uzavřena. Údajný pachatel je podle amerických médií stále na útěku.

Uzavřena byla také jedna soukromá univerzita v centru Bostonu, v jejíž blízkosti bylo ve dvě hodiny ráno tamního času (8:00 SELČ) pobodáno nejméně šest lidí. Jeden z nich je v kritickém stavu. Pachatelé byli dva a jsou na útěku, uvedl šéf bostonské policie.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy